ANWB | Het leukste uitje van Nederland 2021 1

ANWB | Het leukste uitje van Nederland 2021

Wat een onwijs gave productie was dit! In samenwerking met regisseur René Pouwelse en het Fox Theater Hoofddorp hebben wij voor de ANBW een prachtig online event neergezet: Het leukste uitje van Nederland 2021!

De ANWB organiseert de verkiezing van het Leukste uitje voor de 11e keer. Zes deskundigen op het gebied van dagjes uit vormden de vakjury en hebben gezamenlijk de genomineerden per provincie bepaald. Dit deden zij aan de hand van diverse criteria zoals sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding. Vervolgens was het de beurt aan de ANWB-leden! Zij hebben massaal hun stem uitgebracht op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht. De Efteling is de grote winnaar en mag zich een jaar lang het Leukste uitje van Nederland noemen. Diergaarde Blijdorp – Rotterdam Zoo heeft de tweede plaats weten te bemachtigen en de bronzen award is voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen!

Op het in-house curved projectiescherm van 32 meter(!) werd custom made content getoond, verzorgd door René Pouwelse. DKB audiovisual heeft het totale camera, audio, licht en livestream gedeelte voor haar rekening genomen. Alle genomineerden stonden in live contact met de studio en de winnaar per provincie en de landelijke winnaars werden live in de studio gehaald! DKB audiovisual filmde het gehele spektakel met 6 remote camera’s en 1 handheld camera op slider. Door middel van onze ambient lighting set met o.a. Portman Retro lampen, moving head wash lights en gobo’s werd de studio omgetoverd tot een knusse huiskamer. Verder verzorgde DKB audiovisual de complete audio regie, van alle sprekers op het podium tot aan het versterken en monitoren van de tweekoppige band.