AVANS HOGESCHOOL | DRIVE THROUGH DIPLOMERING 2021

Alweer de tweede diplomering die we op een bijzondere manier mochten verzorgen voor Avans. De uitdaging aan onszelf: hoe maken we die nou nog meer bijzonder dan de eerste?

We huren de schaatsbaan in Breda af en maken een waanzinnige drive through voor de afgestudeerden! Samen met de Avans organisatie Marit & Jeroen hebben we deze hersenspinsels uitgewerkt tot schets, naar 3D renders en animatiefilm, tot uiteindelijk de realisatie.

We bedachten een 90 meter lange zwarte black box tunnel, met persoonlijke films per academie; vol met audiovisuele verrassingen en een fluortouw kunstwerk; een DJ op 4 meter hoogte waar de auto’s onder door konden rijden en deze hele week werd uitgezonden d.m.v. een livestream met 10 verschillende camera’s welke te volgen was voor alle familie en vrienden die niet mee konden rijden.

De gehele ijsbaan aangekleed met sfeerverlichting, lasershow, CO2 kanonnen, muziek en uiteraard ruimtes voor het tekenen van de diploma’s met foto moment.

Het resultaat? Een hele week lang 2000 trotse afgestudeerden, 4000 trotse ouders, heel veel trotse docenten van Avans, en okay, toch ook wel een erg trotse crew van DKB Audiovisual op wel een heel bijzondere productie en fantastische samenwerking.

Foto’s: Etienne Hessels

Facts:

  • 6 dagen show & livestream
  • 400 manuren opbouw
  • 1 kilometer truss
  • 90 meter lange black box
  • 10 remote camera’s
  • 2000 blije studenten
  • 4000 trotse ouders

CASES

Alweer de tweede diplomering die we op een bijzondere manier mochten verzorgen voor Avans. De uitdaging aan onszelf: hoe maken we die nou nog meer bijzonder dan de eerste?We huren de schaatsbaan in Breda af en maken een waanzinnige drive through voor de afgestudeerden!Samen met de Avans organisatie Marit & Jeroen hebben we deze hersenspinsels uitgewerkt tot schets, naar 3D renders en animatiefilm, tot uiteindelijk de realisatie.We bedachten een 90 meter lange zwarte black box tunnel, met persoonlijke films per academie; vol met audiovisuele verrassingen en een fluortouw kunstwerk; een DJ op 4 meter hoogte waar de auto’s onder door konden rijden en deze hele week werd uitgezonden d.m.v. een livestream met 10 verschillende camera’s welke te volgen was voor alle familie en vrienden die niet mee konden rijden.De gehele ijsbaan aangekleed met sfeerverlichting, lasershow, CO2 kanonnen, muziek en uiteraard ruimtes voor het tekenen van de diploma’s met foto moment.Het resultaat? Een hele week lang 2000 trotse afgestudeerden, 4000 trotse ouders, heel veel trotse docenten van Avans, en okay, toch ook wel een erg trotse crew van DKB Audiovisual op wel een heel bijzondere productie en fantastische samenwerking.Foto’s: Etienne Hessels
Facts:

6 dagen show & livestream
400 manuren opbouw
1 kilometer truss
90 meter lange black box
10 remote camera’s
2000 blije studenten
4000 trotse ouders